Food & Mood by Nancy

Meer weten? Vraag een gratis intake aan

Food en Mood

Mijn verhaal: Eigenaar Food en Mood 

Moeder van 2 kinderen Jalou en Mack, getrouwd met Niels. Als ondernemer leef ik een druk en hectisch bestaan en weet als geen ander hoe belangrijk de rol van gezonde voeding en een gezonde lifestyle is.

In 2007 werkte ik nog als accountmanager…ik werd van de 1 op andere dag ziek. Naar maanden geen energie, ziek, zwak en misselijk te zijn geweest en vele onderzoeken in het ziekenhuis bleek mijn lever niet goed te functioneren. Kreeg medicatie en het advies: de bekende R, Rust, Reinheid en Regelmaat…maar hier wilde ik het niet bij laten zitten, via een kennis kwam ik in contact met een orthomoleculair arts. Die als eerste aan mij vroeg, WAT EET JIJ?

Nooit over nagedacht, ik at als ik honger had en waar ik zin in had en wat makkelijk was, standaard een broodje hagelslag als ontbijt etc… deze orthomoleculair arts wilde voeding als medicijn inzetten. Als hij mij had verteld dat ik met mijn blote billen in de mosterd had moeten zitten, had ik het ook gedaan. Want ik had 1 missie! Ik wilde mijn oude energieke leven terug!

Eerlijke producten, vers!!! Goede koolhydraten voor energie, gezonde vetten en eiwitten voor herstel. Een wereld ging voor mij open. En het wonderlijke gebeurde, binnen een paar weken knapte ik op, mijn energie kwam terug, mijn vetpercentage werd lager, ik sliep beter en ga zo maar door. Ik stopte als accountmanager en ging een opleiding voedingsleer volgen, BGN gewichtsconsulent, sport en voeding, Sportvasten coach, kind en voeding en nog meer. Ik had een missie, niet alleen ik, maar iedereen verdient een gezond leven! In 2009 opende ik mijn eigen praktijk. 

Vaak wordt mij de vraag gesteld: Eet je nu altijd gezond? Het antwoord voor mij is simpel, je bent wat je eet! Als de basis voor 80% goed is, komen we een heel eind. Maar in werkelijkheid is het voor een groot deel van mijn cliënten niet zo simpel! We weten allemaal dat we gezond moeten eten, zijn gemotiveerd, willen aan de slag, maar terugval ligt op de loer, op zoek naar het bekende stok achter de deur effect, hoe gaan we daar mee om als deze spreekwoordelijke “stok” wegvalt. Waarom eten we uit emotie, leven we ons leven op de automatische piloot? Steeds meer ging ik mij verdiepen in het feit hoe kan ik mijn cliënten beter begeleiden, anders begeleiden, begeleiden naar een langdurig resultaat!

Het gaat immers niet alleen om kennis, discipline en creativiteit. MAAR OM VOEDING EN GEDRAG!!!

Daarom werk ik naast voedingscoach inmiddels ook als ACT coach, met behulp van Acceptance & Commitment Training (ACT) leer ik mijn cliënten gezondere keuzes te maken vanuit intrinsieke motivatie. 

Kortom, je leert vaardigheden om het leven op de automatische piloot te doorbreken zodat je bewuster gaat leven. Je leert om keuzes te maken en doelen te stellen die je dichter bij brengen bij wat je echt belangrijk vindt! En je leert vaardigheden die je kunt inzetten om beter om te gaan en open te staan voor ongemak wat jou in dit proces kan belemmeren. En ja, dat kan in mijn praktijk Food en Mood.

Tot slot, wensen ik je veel plezier en vooral veel leerzame ervaringen toe in mijn praktijk. 

Open chat
Neem contact op!
Scan de code
Hallo
Kunnen we je ergens mee helpen?